מחקר חדש מצא כי מטבוליזם של קרניתין, הנפוץ בבשר אדום, על ידי חיידקי המעי, מוביל ליצירת תרכובת הקשורה בהובלת כולסטרול ובטרשת עורקים.

תוצר לוואי ממטבוליזם של חיידקים מתזונה של בשר אדום מקדם טרשת עורקים 



Intestinal Microbiota Metabolism of L-carnitine, a Nutrient in Red Meat, Promotes Atherosclerosis 

מחקר חדש מצא כי מטבוליזם של קרניתין, הנפוץ בבשר אדום, על ידי חיידקי המעי, מוביל ליצירת תרכובת (Trimethylamine-N-Oxide או TMAO) הקשורה בהובלת כולסטרול ובטרשת עורקים. 
תרכובת זו נפוצה מאוד בדמם של אוכלי בשר, אך לא בצמחוניים.
כשניתנת אנטיביוטיקה המדכאת את חיידקי מערכת העיכול, לא נצפית עלייה בכמות התרכובת.
בעקבות ההמצאים במחקר, העלו החוקרים חשש גם מהימצאות קרניתין במשקאות אנרגיה ותוספים שונים.

http://www.nature.com/nm/journal/vaop/ncurrent/full/nm.3145.html

להמלצה בטיפול טבעי בבעיות מעיים עיכול וכולסטרול
כנסו:מרפא הבושם-04-9952122
http://www.mrphbosem.com/

תגובות