יום שישי, 18 באוגוסט 2017

מהו שרף קופל -Copal ?

מהו שרף קופל -Copal ?

Copal הוא שם כללי לשרף המופק מעצים שונים השייכים למשפחת ה Burseraceae שאליה משתייכים גם המור, הלבונה וה Palo Santo.
העץ הכי נפוץ להפקת ה Copal במקסיקו ומרכז אמריקה נקרא Protium copal.כבר בתקופות הקדומות של התרבויות הפרה-קולומביאניות של מרכז אמריקה - ילידי המאיה, אינקה והאצטקים, נעשה בשרף שימוש למטרות רוחניות.

הארומה המתקתקה והנפלאה של שרף ה Gold Copal תפתח את לבכם ותרגיע אתכם. מעולה לטיהור. השרף הזה ייחודי ולא ניתן להשוואה!

אודות מוצר זה.


גושי שרף של Gold Copal עם כמות מינימלית של קליפת עץ. יוצרו על ידי עובדים מומחים משבט בני המאיה מאזור ה Chiapas במקסיקו. הגושים משתנים בגודלם מגדול עד לגרגרים קטנים. כל הגדלים ניתנים לשימוש במידה שווה.
מוצר זה נועד לשריפה על גחל נרגילה בוער בתוך כלי חסין אש, או בתוך מבער נר.
זהו מוצר אורגני וטבעי לחלוטין שהופק בשיטות ברות קיימא המשמרות את הסביבה

סוגי Copal.

ישנן שלוש קטגוריות עיקריות של Copal. Copal שחור: בעל ריח כבד ועשיר. Golden Copal (מוזהב): בעל איזון נפלא ובעל הריח המתקתק ביותר. Copal Penca או לבן: נוטה יותר לכיוון שמזכיר ריח אורן. בעל ריח חד, פחות מתקתק.
במהלך המאה ה-18 נוצר ביקוש עצום ל Copal עבור תעשיית הדבקים והלכה. יוצרו אז כמויות גדולות מאד של Copal במזרח אפריקה מעץ מהזן Hymenaea verrucosa כדי לספק את הדרישה.
זהו לא אותו סוג של Copal כמו זה שאנו מספקים, שמיוצר על ידי בני המאיה בדרום אמריקה. אם תקנו Copal ממקורות בדרום מזרח אסיה (באופן טיפוסי הודו אבל לא רק), סביר מאד להניח שתיתקלו ב Copal שהופק מסוגי עצים אחרים.

אודות הארומה.

הארומה של Copal משתנה בהתאם לסוג העץ ממנו הופק השרף, גיל השרף, שיטת האיסוף, העונה ועוד.
הארומה של שרף ה Gold Copal שלנו היא מתקתקה, חמימה, נעימה, עוטפת ומלטפת. היא נוסכת תחושת ביתיות ורוגע. עד היום נתקלנו בקונצנזוס כמעט מוחלט לגבי הריח. כאשר אנחנו מדליקים שרף Gold Copal במרחב שלנו ואנשים נכנסים, התגובה היא בדרך כלל "וואו, איזה ריח נעים...".
הארומה ייחודית באופן מוחלט ולא דומה לשום דבר אחר. אי אפשר אפילו לתאר אותה במילים.

התועלות העיקריות שיש ל Copal.

  • מעולה לטיהור אנרגיות שליליות ולטיהור מרחבים (נחשב טוב יותר ממרווה).
  • דוחה עוצמתי של יתושים וחרקים מעופפים אחרים. (תשאלו עליו באמזונס, הם יודעים משהו על יתושים, החברה האלה).
  • משתמשים בו בטקסים של אייווסקה וסווט-לודג' (אוהל הזעה אינדיאני)
  • מעלה מצב רוח ומשרה יצירתיות.
  • מרגיע, מאזן, מוריד סטרס.
  • ממקד ומסייע מאד במדיטציות.
  • להכנת משחות יעילות לבעיות עור קשות .

איך משתמשים?

הבערה.

לשימוש כקטורת נעימה, ו/או להרחקה יעילה של יתושים וחרקים מעופפים אחרים:

על גחל של נרגילה

הדליקו בחוץ גחל של נרגילה בעזרת מצית או נר. כאשר הגחל לוהט, הניחו אותו בכלי חסין אש (ניתן להשתמש בקערית מלאה בחול). הניחו בזהירות חתיכת שרף של Gold Copal על הגחל והסתובבו במרחב כדי לפזר סביב אדים של ארומה נפלאה.
תוכלו להבחין שהשרף ניתך ונספג בגחל בעודו ממשיך להתאדות. תוכלו להבחין לעיתים בשאריות של קליפת העץ על הגחל. הסירו אותן מהגחל בזהירות על מנת להימנע מעשן של עץ שרוף.

במבער נר.

השתמשו במבער נר שיש לו צלוחית מתכת. הדליקו תחתיו נרון והניחו מספר גרגרים של Gold Copal בצלוחית המתכת כשהיא נקייה. אפשרו לשרף להינתך ותהנו מזרם קבוע ועדין של ניחוח ה Gold Copal . שיטה זו מתאימה במיוחד לשימוש מקומי (לדוגמה, ליד מודט בודד או על שולחן העבודה).
אם יש בצלוחית המתכת של המבער שאריות של שרפים אחרים או של שרף copal שרוף, אפשרו לנר לחמם את השרף ואז נגבו אותו בזהירות עם נייר מגבת תוך שאתם אוחזים בצלוחית בעזרת מטלית יבשה.
אנא התנהלו בזהירות בעת השימוש באש!

טקסים רוחנים עם Copal.

השימוש ב Copal למטרות מקודשות מתוארך לתרבויות העתיקות של מרכז אמריקה הפרה-קולומביאנית. לטיהור אנרגטי של מרחב טקס (או כל מרחב אחר), השתמשו בעשן Copal. העשן עשוי לבוא ממקל קטורת (למרחבים קטנים) או מהבערה (האמת, יותר אידוי) של שרף Copal על פחם נרגילה בוער עבור מרחבים גדולים או להשגת טיהור יסודי. הסתובבו בחלל החדר ופזרו את העשן או האדים. כדי לבצע טיהור אנרגיה יסודי, יש ממש למלא את המרחב בעשן סמיך (עדיף שרף על גחל) ולעזוב את המרחב לכמה זמן. הימנעו משאיפת עשן סמיך!
לטיהור אנרגטי של משתתפים בטקס (או לכל מטרה אחרת), הניעו את מקור העשן מעל וסביב הראש, הגוף, מתחת לזרועות ובין הרגליים.

היסטוריה ושימוש ב Copal בימינו.

המילה Copal באה מהמילה בשפת הנאהוטאל Copalli שפירושה "קטורת".
עדויות מדעיות מצביעות על שימוש ב Copal למטרות מקודשות שמתוארך לתרבויות העתיקות של מרכז אמריקה הפרה-קולומביאנית. נמצאו לאחרונה ממצאים מדעיים באתרים מרכזיים כמו ה Cenote Sagrado ב Chichen Itza, ב Templo Mayor עיר הבירה של Tenochtitlan וב Laguna de la Luna שב Toluca, מקסיקו.
במסורת השאמאנית, Copal מסייע לתקשורת בין בני האנוש והעולם הלא מוחשי (המיסתורין הגדול") ומסמל מודעות וחוכמת הלב. הוא משוייך לאל Tlaloc ולאלה Chalchiuhtlicue שהם אלי המים, הפוריות והבריאה.

Dia de los Muertos - יום המתים

כיום, משתמשים ב Copal במקסיקו כדי לחגוג את "Dia de los Muertos" ("יום המתים"). זהו יום של חגיגה של מתנת החיים. האמונה הרווחת הינה שביום זה, הנשמות של האהובים חוזרות לבקר את בני משפחותיהם וחבריהם. כדי לעזור להם למצוא את הדרך הביתה, מדליקים Copal בבתים ובכנסיות וגם מניחים מנחה של Copal יחד עם נרות ופרחים על הקברים.
השרף הופק על ידי בעלי מקצוע מומחים מבני שבט המאיה הנקראים "copaleros". הם בעלי מומחיות וידע לקבוע איזה עץ בריא ובשל לייצור השרף. הם יודעים איך לחתוך את קליפת העץ בצורה ברת קיימא כדי להפיק את חלב העץ ("דם" העץ) מבלי לפגוע בעץ. הם גם יודעים כמה זמן יש לתת לעץ מנוחה בין הפקה להפקה. כאשר חלב העץ בא במגע עם האוויר הוא הופך לשרף.
כאשר אתם רוכשים את מוצרי ה Copal שלנו אתם תומכים בעובדים המקצועיים, הילידים בני המאיה ובבני משפחותיהם.
מוצר זה לא נועד לבצע איבחון, טיפול, ריפוי או מניעה של כל מצב רפואי שהוא.
להזמנת שרף משובח#קופל מרפא הבושם-049952122

יום שני, 14 באוגוסט 2017

ליכן פלנוס היא אחת ממחלות העור המסתוריות יותר. ניתן לטפל בה בצמחי מרפא לפרטים:049952122

מהו הטיפול הטבעי הטוב ביותר לליכן פלנוס ?

ליכן פלנוס היא אחת ממחלות העור המסתוריות יותר. רופאים אומרים עליה שהיא מחלה אידיופטית – כלומא שהגורמים שלה אינם ידועים אבל כנראה שהיא נגרמת על ידי מספר פקטורים הפועלים במשולב. מהי מחלת ליכן פלנוס והאם יש תרופות סבתא לליכן פלנוס או תרופות טבעיות להתמודדות עם ליכן פלנוס? – על כך במאמר שלפניכם.

גורמים לליכן פלנוס

אחת ההשערות המעניינות יותר לגבי הגורמים לליכן פלנוס היא שיכולת הגוף להפריש רעלים מהמעי יורדת מה שמשבש את מערכת החיסון של הגוף לפעול כהלכה. גורמים נוספים ומשולבים לליכן פלנוס הם

בחירות תזונתיות לקויות

מחסור במינרליים או בספיגת מינרלים לגוף,

התייבשות כרונית,

טוקסינים שנכנסים לגוף מתרופות חיסונים או אנטיביוטיקה

הרעלת מתכות כבדות כגון אלומיניום, כספית, קדמיום עופרת

מזהמים סביבתיים למשל מחומרי ניקוי

כל הרעלים הללו עלולים לחסום את מערכת העיכול או ליצור גודש במערכות הגוף האחרות ולגרום לדלקות בעור בפה או באיברי המין.

איך לרפא ליכן פלנוס באופן טבעי? תרופת סבתא לליכן פלנוס: תרשמו לפניכם משהו שהרופא האירני המפורסם דר בטמנג'ליג' (מחבר הספר הקריאות הרבות של הגוף שלך למים) כבר אמר– מים היא תרופה יעילה מאין כמוה להרבה מחלות ומצוקות לא מוסברות גם לליכן פלנוס. שתו 6-8 כוסות ים מזוקקים בכל יום כאשר אתם שרבבים לכם קורט של מלח ים אמיתי (לא מזוקק וללא חומרים מונעי התגיישות).

ריפוי טבעי וטיפול בצמחי מרפא תרופת סבתא ותזונה נכונה:לליכן פלנוס: התנזרות מגלוטן ומוצרי חלב

נסו תזונה כזו ללא גלוטן חלב וגבינות כדי לראות אם אחד ממזונות אלו משבשעם אצלכם את מערכת החיסון. הרבה אנשים רגישים לגלוטן ולקטוז וחשיפה של הגוף לאלו – מייצר מחלות אוטואימוניות שונות או מחלות כרוניות אפילו ניווניות

טיפול טבעי בליכן פלנוס: אמבטיות חומץ תפוחים אורגנו ומלח ים טבעי

מדי יום טבלו באמבטית מים קרים שלתוכה אתם מכניסים חומץ תפוחים אורגני, שמן אורגנו פראי ומלח ים. במחלת ליכן פלנוס יש התפרצויות של הדלקת בעור וטיפול זה מתאים בדיוק לימים שבו הדלקת מתלקחת ומגיעה לשיאים.

בפטו תרפיה-צמחי מרפא: הטיפולים לליכן פלנוס מבוססים על צמח מרפא :כורכום Curcuma longa,Turmeric

ולפה גדולה Arctium lappa,Burdock

אוניה דהגאטו ציפורני חתול פוריואני.

פרע היפריקום פרפורטום.

תמצית חרובים ודבש חרובים .

שורש מהוניה, סרפד,אכניצאה,קלנדולה,מרווה מרושתת,עץ התה , נים,תאנה,הדס,אצה אדומה,מורינגה ועוד : דושן, מור, לבונה,שרף אמוניאקום , שרף גומי ערבי שיטה.שרף מסטיקה מסטיק תימני,סרפד , כורכומין,אתרוג,שנן ניים.

ניתן לנסות תרופות אלו במינונים נמוכים כדי לראות את השפעתם על נמחלה ותסמיניה

תזונה נכונה לליכן פלנוס

מה לאכול כשיש ליכן פלנוס ? בעיקר ירקות ופירות טריים, זרעים כמו אגוזי מלך, שקדים, ומעט אגוזי ברזיל (לא להגזים איתם) בכל יום. וכן לשתות מים עם חומץ תפוחים מהול מאד. קינמון הוא אחד התבלינים היעילים יותר בהקשר של ליכן פלנוס שתו אותו עם סיידר תפוחים חם. שום היא תרופה נהדרת לסובלים מליכן פלנוס ביו השאר כיון שהוא מכיל אנטיאוקסידנטים וכן סלניום – מינרל שנמצא בחסר אצל הסובלים מליכן פלנוס.

טיפול טבעי בצלקות עור מליכן פלנוס

איך להתמודד עם צלקות עור שנותרו מליכן פלנוס? ערבבו כמה טיפות של שמן פקעות ורדים, שמן לבנדר, שמן נבט חיטה וחמאת קקאו בתוך מעט מיץ לימון (או חומץ תפוחים). הניחו את התערובת על הצלקת בעור למשך חצי שעה מספר פעמים ביום. תערובת זו תקל על ריפוי העור ושיטוח הצלקות או טשטושן באופן טבעי. בנוסף שתו הרבה מים כל יום כדי להעניק לעור שלך את כל הנוזלים שהוא צריך כדי לרפא את עצמו באופן ספונטני.

ריפוי טבעי לליכן פלנוס: ניקוי רעלים מהגוף

טקטיקות טיפול טבעיות כאלו לליכן פלנוס מספקות מענה חלקי. ליכן פלנוס היא מחלה שמתחילה מבפנים ונעה בגיוון החוצה (דלקות וקשקשת בעור) וליכן הריפוי האולטימטיבי שלה צריך לנוע אף הוא הכיוון הזה ולא מהכיוון ההפוך של מריחת משחות סטרואידיות שהן טיפול סימפטומטי בלבד (וזו לא רפואה אמיתית!). התשובה האמיתית לטיפול יעיל אחת ולתמיד בליכן פלנוס היא ניקוי רעלים מהגוף לרבות זיהומי קנדידה שמקננת בגוף. המשמעות: היחשפו לאור שמש מדי יום, צרכו ירקות ופירות לא מרוססים, שתו מים נקיים והיו מחוברים לאיתותים שהגוף משדר לכם ואל תתעלמו מצרכיו העדינים. הגוף תמיד מדבר אלינו- החכמה היא לנקות את האנטנות ולקלוט טוב יותר מה הוא רוצה לומר לנו.

לפרטים נוספים:

http://www.mrphbosem.com

צלצל עכשיו:049952122


יום ראשון, 13 באוגוסט 2017

צמח מרפא קיסוסית קוצנית Smilax aspera צמח מרפא -שורש קיסוסית להשיג במרפא הבושם-04-9952122

קיסוסית קוצנית Smilax aspera 
צמח מרפא -שורש קיסוסית להשיג במרפא הבושם-04-9952122

צמח מרפא קיסוסית הוא מטפס נפוץ בחורש וביער בישראל. הגבעול קוצני, יוצר לפעמים סבך שלא ניתן למעבר. מקור השם שימושים ידועים ברפואה עממית מקומית הצמח משמש בתרכובות של צמחי מרפא כתרופה לסוכרת, כנגד כאבי גרון ולהורדת חום.מרקחת העשויה משורשי הקיסוסית משמשת כחומר הנוגד הרעלות, לזיהומים בדרכי העיכול לשלשול. אבקה משורש הקיסוסית או לפי גרסה אחרת - משרה משורש הקיסוסית משמשים כחומר לחיטוי הנמרח על פצעים חיצוניים. סרספרילה הוא משקה קל, אשר במקור הופק מצמח הקיסוסית אך עתה מיוצר לעתים על ידי מרכיבים מלאכותיים. משקה הסרספרילה היה פופולרי בארצות הברית במאה ה-19, היה מקובל להתייחס למשקה כמרפא בעיות עור ודם כתגובה לפרסומי תרופות פטנט באותה תקופה.
קיסוסית8חיזוק מערכת החיסון וטיפול בהצטננות ושיעולהרכיבים הפעילים בקיסוסית לא רק שמקלים על תסמיני מחלות החורף כמו התקררות, כאבי גרון ושפעת, אלא אף מונעים את הופעתם דרך חיזוק מערכת החיסון וחיסול הבקטריות בגוף. אם בכל זאת לא הצלחתם לחמוק מהמחלות הללו ואתם מחפשים דרך טבעית להיפטר משיעול טורדני המלווה בליחה, נוגדי החמצון ונוגדי הדלקת שקיימים בקיסוסית הם גם מכייחים שיהפכו את הליחה שלכם לפחות דביקה דרך שבירת הקשרים בה, מה שיאפשר לה לצאת מהגוף בקלות רבה יותר. רכיבי הקיסוסית יסייעו לכם גם אם אתם סובלים מחום שנגרם מווירוס וירגיעו בחילות ובעיות עיכול שנלוות לו.

 
מהי הקיסוסית? הקיסוסית, ובאנגלית סרספרילה, היא צמח מטפס נפוץ ממשפחת השושנאים בעל גבעול קוצני, פרחים לבנים ופירות הדומים לענבים אדומים שרעילים למאכל. את הצמח ניתן למצוא בארץ באזור מישור החוף, השרון, הצפון, ירושלים ויהודה ושומרון, והוא אף נחשב על פי המקורות לאחד מהצמחים המותרים לגידול על סוכה. הקיסוסית ידועה ברפואה העממית כצמח מרפא המשמש לטיפול במגוון בעיות רפואיות כמו דלקות מפרקים, פסוריאזיס, עגבת, סרטן ועוד. כדי ליהנות מיתרונותיה הבריאותיים, ניתן לרכוש את תמציות הצמח בכמוסות ממדף תוספי התזונה בחנויות הטבע והפארם, או לחילופין להכין תמצית של הצמח בעצמכם על ידי הרתחה וסינון של 1 כוס מים עם 2 כפיות של שורש קיסוסית יבש.
1. הקלה על פסוריאזיספסוריאזיס (ספחת) היא מחלת עור נפוצה ממנה סובלים מאות אלפי ישראלים ברמות כאלה ואחרות. המחלה מתאפיינת באדמומיות וקשקשים המופיעים בדרך כלל בקרקפת, בברכיים ובמפרקים. במחקר שנערך על צמח הקיסוסית נמצא כי שימוש בתמצית השורש שלו על חולי פסוריאזיס הביא לשיפור דרמטי בנגעים שעל עורם. על פי סברת החוקרים אחד הסטרואידים שקיימים בצמח נקשר לרעלנים של חיידקים שגורמים להתפרצות הנגעים בעור, מונע את הנזק שנגרם מהם ובכך מביא מזור לבעיה.
2. טיפול בדלקות מפרקיםדלקות מפרקים יכולות להיגרם כתוצאה מטראומה גופנית, שחיקה או זיהום - וזו גם אחת הסיבות שחולי פסוריאזיס נוטים לפתח דלקות מפרקים ולסבול מתסמיני הדלקת. נוכחותם של מרכיבים אנטי דלקתיים בצמח הקיסוסית, כמו פרילין, ספונינים ופלבנואידים, הופכת אותו ליעיל בטיפול בדלקת מפרקים שיגרונית שפוגעת ב-1 מכל 100 אנשים מהאוכלוסייה ונפוצה יותר בגילאי 35-50, ובסוגים נוספים של כאבים ונפיחויות שנובעים משיגדון – דלקת מפרקים כרונית.
3. מניעה וטיפול בסרטןעל אף שהמחקרים הקליניים לגבי השימוש בקיסוסית לצורכי מניעה וטיפול במחלת הסרטן עדיין נמצאים בחיתוליהם, בארצות דרום מזרח אסיה נעשה כבר שימוש בצמח בעל נוגדי החמצון לצורך טיפול במחלה הממארת. ממצאים ראשוניים מצביעים על קיומן של תכונות אנטי סרטניות בקיסוסיתשמעכבות את צמיחתם של תאים סרטניים בגוף, במיוחד בכל הקשור לסרטן השד והכבד, שלגביהם נערכו מחקרים פרה-קליניים עם ממצאים מעודדים במיוחד.
4. הגנה מפני מחלות כבדנזק לכבד יכול להיגרם בין היתר מתזונה לקויה ועקב שימוש באלכוהול או תרופות, שהאיבר החיוני הזה אחראי על הספיגה והפירוק שלהן. במחקר שנעשה על חולדות עם נזק בכבד ופורסם בשנת 2013, חוקרים מצאו כי הפלבנואידים שבצמח הקיסוסית הצליחו לתקן את הנזק הקיים באיבר זה, וסייעו לו להגיע לרמת תפקוד מיטבית.
5. הגברת היצר המיני ושיפור האיזון ההורמונליחלק מהרכיבים המצויים בשורש הקיסוסית מגבירים את זרימת הדם בגוף כמו גם את תנועתיות הזרע, ובכך מעלים את החשק המיני והסיכוי להתעברות. הקיסוסית אף מאזנת את הפעילות ההורמונלית של גברים ונשים בעזרת כימיקלים בשם ספונינים וסטרואידים שקיימים בצמח, אשר מחקים את הורמוני הרבייה והגדילה הקיימים בגוף כמו טסטוסטרון ואסטרוגן. 6. טיפול נגד עגבתעגבת היא מחלת מין מדבקת הנגרמת על ידי חיידק ומועברת באמצעות מגע מיני ומגע עם דם נגוע. על אף שהטיפול השגרתי במחלה הוא נטילת אנטיביוטיקה, במשך דורות רבים נהגו להשתמש בתמציות צמח הקיסוסית כדי לטפל במקרים של עגבת ואף בצרעת - מחלה זיהומית נוספת שמוכרת לנו מימי קדם ועדיין קיימת בעולם. הפעילות האנטי חיידקית של הקיסוסית תועדה במסגרת מחקר על התרכובות האורגניות בצמח, המכונות פנולים, ש-18 תצורות שונות שלהן הן נוגדות דלקת ופטריות.
8. שיפור מראה העור נוגדי החמצון, נוגדי הדלקת והתכונות האנטי בקטריאליות של הקיסוסית הופכים אותה למרכיב פופולרי במשחות וקרמים קוסמטיים ורפואיים. הקיסוסית נלחמת ברדיקלים החופשיים ומונעת את נזקי ההזדקנות המוקדמת, ובכך גורמת לעורנו להיראות צעיר וחלק יותר. תוכלו להשתמש בתמצית הצמח גם כדי לטפל בבעיות אסתטיות של העור כמו פטרת, אקזמה, פריחות, גרד, נפיחות ואף פצעים, בין היתר משום שהפלבנואידים המצויים בשורש הצמח מעכבים פעילות לימפוציטים (תאי הדם הנפוצים ביותר בגוף) שגורמים לדלקות בעור.
9. ניקוי רעלים הגוף שלנו צריך להתנקות מרעלים כדי למנוע מצבים של חולשה, עייפות, בעיות עור ועיכול, והוא עושה זאת בין היתר דרך הכבד וכיס המרה. כדי לסייע בתהליך הניקוי הזה מומלץ להשתמש בתמצית שורש הקיסוסית, שיש לו תכונות משתנות והוא מסייע בסילוק שומן, מלחים ונוזלים עודפים שמצטברים לנו בגוף. על פי מחקר שפורסם במגזין הבינלאומי לרוקחות, לשורש הקיסוסית יש אף יכולת לטהר את הדם ובכך להפחית את הלחץ מהכבד וכיס המרה. אולי יעניין אותך גם:
10. שיפור הזמינות הביולוגית של תוספי מזוןהקיסוסית איננה עומדת רק בפני עצמה בסגולות המרפא שלה, אלא היא אף משפרת את יעילותם של צמחי מרפא נוספים שבאים איתה במגע. השימוש בקיסוסית בתרכובות של תוספי מזון משפר את יכולת הספיגה של אותם התוספים וגם את הזמינות הביולוגית שלהם – כלומר את כמות החומר הפעיל שמגיע לבסוף למחזור הדם. מסיבה זאת, יש להיוועץ עם רופא טרם נטילת קיסוסית יחד עם תרופות מרשם – כדי להימנע ממצב של ספיגה עודפת.
11. דיכוי תיאבון איך אפשר לסיים את מגוון היתרונות הנפלא של הקיסוסית בלי לגלות שהיא גם יכולה לעזור לנו במאמץ המתמשך להצלחה בדיאטה. במחקרים מוקדמים שנעשו לגבי הקשר בין הקיסוסית לירידה במשקל, חוקרים מצאו כי לצמח יש מאפיינים שמדכאים תיאבון ומונעים חשקים בין ארוחות. האשלגן והפלבנואידים שמצויים בצמח ממריצים את פעולת הכליות ומעודדים סילוק של נוזלים עודפים, ובכך מפחיתים את רמות הכולסטרול בגוף ואף את מראה הצלוליטיס הגבשושי שעל העור.
קיסוסית קוצנית Smilax aspera צמח מרפא -שורש קיסוסית להשיג במרפא הבושם
04-9952122 

יום ראשון, 6 באוגוסט 2017

שמן מרפא -HealPsoOil מועשר בשמן נים,צמח מרפא נים מעולה לבעיות עור ובמיוחד לפסוריאזיס

שמן מרפא -HealPsoOil מועשר בשמן נים,צמח מרפא נים מעולה לבעיות עור ובמיוחד לפסוריאזיס

שמן מרפא -HealPsoOil:מיועד לטיפול והקלה בתסמיני עור שונים כגון קשקשת, אדמומיות, גירוי וגרוד ונובעים ממחלות וליקויי עור שונים כגון פסוריאזיס, אקזמה, פיטריות ודלקות עור שונות.

נים9

השמן HealPsoOil פורמולת צמחי מרפא יחודית מועשר שמן נים בקבישה קרה,בתוספת שמן זרעי מרווה מרושתת,גירניום נבט-חיטה, קלנדולה, שמן עץ התה, רוזמרין, ארניקה, מהוניה ומינרלים מים המלח. הפורמולה מעושרת צמחי מרפא אשר ידועים בהשפעות המרפאות והמקלות על תופעות לא רצויות בעור, חלקם ברמה שלך מחקר רפואי קליני חלקם מושרשות ידע ופולקלור עולמי המגובה ניסיון עולמי:הנים-שמן נים הוא שמן מומלץ לבריאות הכללית שלנו ולעיכוב הזדקנות העור. לשמן יש תכונות אנטי-ויראליות, אנטיבקטריאליות, נוגדי דלקת, אנטי פטרייתיות ובעל תכונות שיכוח כאב לשמן הנים יש רכיבים נוגדי חמצון טבעיים המגנים על העור מפני רעלנים סביבתיים המאיצים את תהליך הזדקנות העור.אסטקסנטין -Astaxanthin – אצה אדומה – השפעתה המטיבה על הגוף, עור ,השמן עשיר בחומצות שומן בלתי רוויות וויטמין E, שילוב אידיאלי לחידוש תאי העור ולשיקום אלסטיות העור.מחקר משנת 2001 שפורסם במגזין האמריקאי לתזונה קלינית ציין שחומצות השומן בשמן הנים מספקות הגנה לגוף מפני נזקים הנגרמים לגוף כתוצאה מחשיפה לקרינה אולטרה סגולה מהשמש. לויטמין E בשמן הנים יש השפעה משככת ומרגיעה על העור בנוסף לצמצום הופעת קווים עמוקים, כתמי גיל וקמטים. שמן נים עוזר גם בלוחמה בבקטריה בגוף, בקטריה שעלולה להוביל למצב של אקנה, אקזמה או פסרואזיס.

רוזמרין –שמן  רוזמריןimg_2937
שמן רוזמרין מכיל חומרים פעילים שיש להם תכונות אנטיאוקסידנטיות. טוב לעור שמן, פצעים. מאפשר רגנרציה (התחדשות) של העור.טיפוח העור טוב לעור שמן, פצעים. מאפשר רגנרציה (התחדשות) של העור.מחקרים רפואיים – שמן רוזמרין ,קונטראינדיקציות –  תה הרוזמרין ממריץ עד כדי כך, שיש להיזהר מלתת אותו לסובלים ממחלת האפילפסיה או יתר לחץ-דם.
מיצוי הרוזמרין מהווה מקור עשיר לחומצה קרנסונית ,Carnosic Acid. ותוצר החימצון שלה קרנוסול Carnosol. תרכובות בעלות תכונות אנטי-אוקסידנטיות, אנטי-דלקתיות ואנטי-קרצינוגניות פעילות. מחקרים הראו פעילות אנטי סרטנית. ותמיכה בפעילות של ויטמין D כנגד תאים סרטן מחקרים עם הקרוסנול, הראו פעילות מוכחת נגד וירוס HIV, בריכוזים שלא מזיקים לתאים הבריאים.
הקלנדולה-כיום הצמח משמש למגוון שימושים, בעיקר לטיפול בבעיות עור, וידוע ביכולת ריפוי, בהקלתו ובריכוך, לטיפול בדלקות, בהאצת ריפוי העור ואיחוי פציעות. השימושים כוללים: טיפול בכוויות, חתכים ופציעות. האמונה היא שהצמח נלחם ומצמצם את הזיהומים והדלקות, שנגרמים מזיהום משני לפציעה או לכוויה. לעיתים קרובות מרפאי העור משתמשים במיצוי הפרחים לטיפול ישיר בכוויות או כקומפרסים.
עץ התה-שמן עץ התה המופק מעלי הצמח, צבעו שקוף והוא בעל ריח דומיננטי חזק.
הוא שימש את הילידים האבוריגינים במשך אלפי שנים כשמן רפואי אנטיספטי למגוון רחב של בעיות עור. עד היום הוא נחשב לאחד המשאבים הבלעדיים לאוסטרליה ותושביה מכנים אותו: "האנטיביוטיקה של הטבע"
המרווה מרושתת-מועשרת אומגה 369 ובכך מסייעת לבעיות עור.טיפוח:שמירה על לחות העור והקלה על מצבי יובש בעור,טיפול בבעיות עור ומניעתן
מהוניה-הצמח מעולה לפסוריאזס
מהוניה2
טיפול מטהר לשיקום האיזון של עור הפנים לעור עם אקנה ודלקתיות,צמח המהוניה הפועל להמרצה חידוש והבהרה, ג'ל אלוורה הנועל את הלחות ושומר על גמישות העור. מפחית גודש, מעודד מרקם עור אחיד יותר. לטיפול נקודתי על הפצעון ואו למריחה על כל הפנים.
נבט חיטה-שמן נבט החיטה – הוא שמן צמחי המופק בכבישה קרה מגרגר נבט החיטה ומשמש כמקור העשיר ביותר בטבע לוויטמין E. היתרון הבולט של שמן נבט החיטה שהינו מנוגדי החמצון החזקים ביותר שניתנים לצריכה כמוצר טבעי שלא עבר תהליכים תעשייתיים כל שהם.
שמן נבט חיטה מכיל גם ויטמין A וויטמינים ממשפחת ה-B. ויטמינים אלו תורמים לחיזוק מערכות החיסון, העצבים, העיכול והעור. השמן מכיל גם חומצות שומן חיוניות המהוות גם הן גורם נוגד חמצון ועוזרות לרפא תהליכי דלקת בגוף, ומשמשות כמקור לאבני בניין בעיקר לעור, בכל רבדיו.
שמן נבט החיטה מספק חומרי גלם לשמירה על גמישות וצמיגות העור. השימוש בשמן מאוד ממולץ לנשים בהריון, למריחה על הבטן במהלך ההריון למניעת סימני מתיחה והתייבשות העור.
שמן נבט החיטה מתאים להזנת עור הפנים והגוף, במיוחד לעור יבש, פגום, מוזנח ומבוגר, לשפתיים סדוקות או שיער יבש.

אסטקסנטין -Astaxanthin – אצה אדומה-אסטקסנטין מגן מנזקי שמש, מונע קמטים, עור יבש, נקודות גיל ונמשים, מחזיר לאחור סימני הזדקנות, בקיצור אסטקסנטין אחד ממונעי החימצון החזקים ביותר שהטבע יכול להציע!
Astaxanthin – מככב ברשימה מפוארת של מחקרים מדעיים שעיניינם יכולתו להגן על העור מהשמש והורדת סימני ההזדקנות.
אסטקסנטין שייך לקבוצת פיגמנטים טבעיים הנקראים קרוטנואידים -carotenoids. שכבר לפני שנים רבות מדענים גילו אותם כבעלי יכולות מניעת חימצון חזקות ביותר שממש קריטיות לבריאותך.img_3162

הימצאות מספר גבוה של מרכיבים בפורמולה והאיזון בניהם, מאפשר אפקט סינרגטי חיובי מצד אחד וכיסוי של ספקטרום רחב יותר של סימפטומים – כתוצאה מכך הרחבה משמעותית של מספר המקרים (תופעות) אשר שמן מרפא HealPsoOil משפיע עליהם לטובה.

מרכז המבקרים של מרפא הבושם – בקיבוץ כברי.
מחיר: 177ש"ח -150 מ"ל
להזמנות: 049952122
http://www.mrphbosem.com/

יום חמישי, 20 ביולי 2017

צבר- אנטיאוקסידנט.הגבעולים והפירות הם נוגדי חמצון הודות לפלבונואידים, הפוליפנולים, הקרוטנואידים, ה- betalains וויטמין C המצויים בהם. אנטי ויראלי

צבר צמח מפרפא יעיל לבעיות עור,סכרת ,סרטן,כולסטרול ועוד..
משפחה: Cactaeae , צבריים-שם מקומי: Nopalito-שם עברי: צבר -שם אנגלי: Prickly pears, Cactus pears
מוצאו של הצבר ממקסיקו ומארצות בדרום אמריקה. היום מגדלים את הצבר ברוב הארצות החמות באמריקה, אסיה, אפריקה, בדרום אירופה (1). בארץ גדל הצבר כפליט תרבות. הגבעולים של הצבר גדלים בצורת עלים, ועליהם גדלים קוצים שהם העלים של הצמח. כמה ממיני הצבר נותנים פירות אכילים בעלי טעם נעים בצבעים שונים. ישנם פירות בעלי צבע צהוב, כתום, אדום, ארגמן, ירוק בהיר וירוק כהה (1). הגבעולים הנקראים Nopalitos נאכלים טריים, מבושלים בשיטות שונות של בישול, מטוגנים וגם מיובשים. במקסיקו מרבים לגדל את הצמח, ולאכול אותו כאחד המאכלים החביבים (1). בשנת 2005 היה גידול הצבר השלישי בגודלו מבין כל שאר הגידולים החקלאיים במקסיקו, והגיע ל-760.000 טון (1).
רפואה מסורתית: רישומים על שימוש רפואי בגבעולי הצבר מצויים החל משנת 1552. דווח עליהם ב- Codex Cruz-Badianus (1). מציינים שנהגו להשתמש בגבעולים בשימוש חיצוני לטיפול בכוויות (2). החל מ-1930 מדווח על שימוש בגבעולים טריים או מורתחים של הצבר לטיפול בסכרת (3).
המחקר על השימוש בעלי צבר לטיפול בסכרת התחיל בשנות השבעים של המאה ה-20. נבדקו כמה מינים של Opuntia, אבל השימוש במין C. ficus indica הוא הנפוץ והבטוח ביותר (4).
מרכיבים: נבדקו הגבעולים והפירות. הם מכילים מים, סיבים, ויטמינים, חומצות אמינו ומינרלים (1). הפירות עשירים בפיגמנטים מסוג betalains, הגבעולים מכילים פקטין ומוצילג. החוקרים טוענים שהגבעולים והפירות של הצבר מתאימים מאד לייצור של מזון פונקציונלי. פיגמנטים: ניתן להשתמש בצבע שמפיקים מפירות הצבר כצבע מאכל טבעי. הוא מורכב משני צבעים השייכים לקבוצת ה-betalains : betacyanins הנותנים את הצבע האדום ו-betaxanthins הנותנים את הצבע הצהוב. הם שייכים לקבוצה הגדולה של הפנולים, והם אנטי אוקסידנטים ואנטי ויראליים (1). הצבע של ה- Betalains יציב ב- pH נייטרלי וחומצי, ולכן הם מתאימים יותר כצבע למזון מהאנתוציאנינים שהצבע שלהם יציב רק ב-pH חומצי. ניתן להשתמש בהם כדי לתת צבע לגלידות ומאכלי חלב. ויטמינים ומינרלים: הפירות והגבעולים מכילים ריבופלאבין, תיאמין, קרוטנואידים וניאצין. הם עשירים במגנזיום וסידן. חומצות אורגניות: הפרי הוא בעל חמיצות נמוכה. ה-pH של ציפת הפרי הוא 5.8-6.4. החומצות המצויות בפרי הן: חומצה ציטרית, מאלית, שיקימית וקינית. חומצות אמינו: בפרי ובגבעולים מצויות חומצות אמינו חופשיות, מתוכן זוהו 8 חומצות אמינו חיוניות:. טאורין, פרולין, סרין, וגלוטמין מצויות בריכוז גבוה. סיבים: הפירות מכילים מרכיבים ריריים, המורכבים מרמנוז גלקטוז, ארבינוז וחומצה גלקטורונית. הם סופחים רעלנים, הם אנטי דלקתיים ופועלים על מערכת החיסון. הם מסייעים לאזן רמה של גלוקוז בדם. הפירות מכילים גם פקטין. הגבעולים מכילים סיבים מסיסים המסייעים להורדת רמת סוכר בדם (5).
פעילות: אנטיאוקסידנט. הגבעולים והפירות הם נוגדי חמצון הודות לפלבונואידים, הפוליפנולים, הקרוטנואידים, ה- betalains וויטמין C המצויים בהם. אנטי ויראלי - הגבעולים של הצבר מעכבים רפליקציה של כמה RNA- ו- DNA- וירוסים, כגון Hepes simplex Type 2, Influenza virus, כמה וירוסים של דרכי הנשימה, הרפס הפוגע בכלבים (6). נערכו ניסויים בבעלי חיים ובבני אדם (6).
פעילות אנטי סרטנית הוכחה in vitro בתרביות ריקמה.
פעילות נוגדת דלקת ומשככת כאב, נראתה בפרי ובגבעולים, וכן בכמה מרכיבים מבודדים, כגון, פיטוסטרולים (7). הראו גם ריפוי פצעים בשימוש פנימי וחיצוני.
פעילות היפוגליקמית במקסיקו ידוע שימוש מסורתי בצבר במקרים של סכרת. הראו שמיצוי מהגבעולים הוריד רמת סוכר בדם אצל עכברים סכרתיים. באיטליה הראו ששימוש משולב באינסולין ומיצוי של גבעולי צבר, הוריד רמת סוכר בדם וכן רמת המוגלובין מסוכרר לרמה הנורמלית. הניסוי נעשה בחולדות.
השפעה על טריגליצרידים וכולסטרול בדם.
מחקר שנעשה בחולדות הראה שריכוז של 1ג' ל1 ק"ג של מיצוי מגבעולים יבשים, שניתן במשך 30 יום הוריד רמה של כולסטרול, LDL וטריגליצרידים בדם. מחקר אחר הראה ירידה ברמת שומנים וכולסטרול בדם בהשפעת שמן שהופפק מזרעים של צבר. הכנות שונות, כגון, אבקות, מיצויים מהגבעולים או מהפרחים שימשו ברפואה המסורתית לטיפול באלרגיה, אולקוס, עייפות ורוימטיזם. הגנה על תאי עצב ניתן לייחס לפלבונואידים. הפרחים של הצבר ידועים בהשפעתם על בלוטת הערמונית. הם מעכבים את האנזימים ארומטאז ו- 5-alpha reductase, ומסייעים לזרימה טובה של השתן. מירתחים שהוכנו מהפרחים הראו פעילות דיורטית בחולדות.
לסיכום, העלייה בכל רחבי תבל בהשמנה, במחלה המטבולית, במחלות לב, ברמה גבוהה של סוכר , כולסטרול ושומנים בדם, וכן במחלות ניווניות של מערכת העצבים, הגבירה את הצורך לחיפוש דרכים להתמודד עם המצבים האלה. אחת הדרכים היא לחזור אל הרפואה המסורתית, וללמוד איך התמודדו עם בעיות אלה בעבר , לחקור את הצמחים שנהגו להשתמש בהם, לזהות את המרכיבים הפעילים של הצמחים ואת מנגנון הפעולה שלהם. הצבר הוא אחד הצמחים שמשתמשים בו כבר שנים רבות ברפואה המסורתית. הידע המסורתי התאמת בכמה מהמחקרים שנערכו בחיות מעבדה ובבני אדם.
החוקרים מתכוונים להמשיך לעבוד על הצמח כדי לסייע לאדם בדורנו לשפר את בריאותו.
להזמנת :תמצית צבר,שמן צבר ,צמח צבר :049952122


מקורות

1. Hasse C. Feistel B. Heinrich M. et al. Opuntia- A cactus crop and its many health benefits. Functional Foods 2008, September/October: 17-22.
2. De La Cruz M. Badiano J. Libells Medicinalibus Indorum Herbis
3. Martinez M. Las Plantas Medicinales de Mexico, 5th Ed. Ediciones Botas: Mexico City 1969, p. 657.
4. Andrade-Cetto A. Heinrich M. Journal of Ethnopharmacology 2005, 99:325-348.
5. Stintzing FC. Schrirber A. Carle R. Euroopean Food Research and Technology 2001, 212: 396-497.
6. Ahmad A. Davies J. Randall S. Antiviral Research 1996, 30: 75-85.
7. Park EH. Kahng JH. Lee SH. Fitoterapia 2001, 72: 67-70.
8. Dominguez Lopez A. Food Science and Technology International, 1995, 1: 65-69

יום שני, 10 ביולי 2017

שמן צבר מחדש רקמות וחודר את שכבת האפידרמיס מועשר בקולגן טבעי מעולה אף לשיקום השיער.

צבר מצוי, המכונה בארץ סברס, הוא צמח עתיק ונפלא שגודל על חופי הים התיכון. שמן המופק מזרעי צבר שימש באופן מסורתי כחומר מרגיע, נוגד דלקות ומרפא פצעים. דמיינו לעצמכם קוצים ענקיים עבים וביניהם פירות אדומים ובשלים – כך נראה צבר מצוי. קטיף הסברס נעשה אך ורק באופן ידני, וכדי לייצר ליטר אחד של שמן דרוש לא פחות מטון שלם של זרעים!

שמן צבר מופק בכבישה קרה, מה מאפשר לשמר את כל התכונות המרפאות שלו. סדרת הענבר& צבר כוללת שלושה סוגי שמנים ומועשר בחמאת שיאה, שמן צבר הוא נוגד חמצון המחייה את העור והשיער ומעניק לו בלחות, לכן המוצרים של סדרת מרפא הבושם הינם המרפא אמתי לבריאות העור ושיער.


בשימוש חיצוני משתמשים בגבעולים קלופים כתחבושת מסביב לראש להקלה על כאבי ראש. משרה של גבעולים במים משמשת לשטיפת הראש למניעת התקרחות. מיץ וחליטות מהגבעולים מומלצים לטיפול בדלקות עיניים ובפגעי עור שונים.מחקר שנערך בשנת 2011 באוניברסיטת פלורידה בדק את השפעת תצמית הסברס ומצא כי יש לה השפעה חיובית על רמת הסוכר בדם. המחקר מצא כי הסברס הוא היפוגליקמי, כלומר מסייע להוריד את הסוכר בדם. ההשראה למחקר הגיעה ממקסיקו, שם קיים שימוש מסורתי בפרי הצבר לטיפול בילדים חולי סוכרת. בדיקות שנערכו על אנשים בעלי רמת סוכר גבוהה בדם שאכלו סברס בארוחת הבוקר, גילו כי רמת הסוכר שלהם נותרה נמוכה לאורך היום.מלבד התרכובות הטבעיות הקיימות בסברס אותן פירטנו, מחקרים שונים באו לבדוק את ההשפעה בפועל של אכילת סברס, והם הגיעו לתוצאות מדהימות.
בשנת 2012 נערך מחקר, אשר גילה כי למיץ פרי הצבר יש את היכולת להגן על הקיבה מפני כיבים. מחקר אחר גילה כי למיץ הצבר אף יש את היכולת להגן על הכבד מפני עודף של אלכוהול. במחקרים אלה התגלה כי לא רק שמיץ הסברס מכיל נוגדי חמצון, אלא אף מעודד את ייצורם העצמי של נוגדי חמצון בגוף.

יום שישי, 7 ביולי 2017

צמח מרפא אמוניאקום ,שרף וּשָאק - ושק - אשק Dorema ammoniacum

צמח מרפא אמוניאקום ,שרף וּשָאק - ושק - אשק

שם בעברית: צמח האמוניאקום
שם בוטני: Dorema Ammoniacum
שם באנגלית: Ammoniacum


שם בערבית: ושק, אשק

שימושים אתנובוטניים ושימושים רפואיים בצמח :Dorema ammoniacum

מקור המידע עבור השימושים האתנובוטנים המצויינים עבור: Dorema ammoniacum 

שימושים רפואיים לפתולוגיות שונות ולאברי גוף המהווים מטרה לטיפול.המידע בתשובה זו נועד להעשרה בלבד ואינו מהווה ייעוץ רפואי!

Antiseptic, אנטיספטי 

Asthma, אסתמה .

Bronchitis, דלקת סימפונות 

Cancer, מחלת הסרטן 

Carminative, קַרְמִינָטִיבִי 

‏Catarrh, נזלת 

‏Diuretic, חומר משתן, 

‏Expectorant, אקספקטורנט 

‏Hepatitis, דלקת כבד למידע 

‏Incense, קטורת 

‏Spasm, עווית 

‏Splenitis, טחול מוגדל 

‏Stimulant, ממריץ, 

 קישורים ומקורות מידע נוספים עבור :Dorema ammoniacum

מקור המידע לשימושים האתנובוטניים 

קישור לדף מידע על :Dorema ammoniacum

באתר : www.ars-grin.gov

צמח רב שנתי, גדל בעיקר באזורים סלעיים צחיחים באירן, אפגניסטן ופקיסטן.

שרף הצמח נמכר כשרף גולמי גוש כהה המכיל שברי גבעולים על ריח אופייני.בימי הביניים שימש הצמח לטיפול בשיעול, מחלות עיניים, גידולים, דלקות, מחלות כבד, כליות וטחול, סם משלשל ומחטא.כיום השרף משמש לקטורת, בתור סגולה נגד עין הרע.

את שרף הושק, שרף האמוניאקום , אשק ניתן להזמין:049952122

Www.mrphbosem.com