דבש מנוקה- הכוח שבצמחי מרפא ובדבש הטבעי-Manuka

דבש מנוקה- הכוח שיצר הטבע
במחקר מדעי שנערך בניו זילנד, ובדק כיצד נלחמים בסטפילוקוקוס אוראוס, נבחנו מספר סוגי דבש, כולל גיל הדבש, ובכולם נמצאה השפעה משמעותית של הדבש על הורדת אוכלוסיית החיידקים.
בשנת 2005 פורסם מחקר שהראה פעילות של הדבש כנגד 13 מיני חיידקים וכנגד פטרייה בגידולי מעבדה. כל 12 המינים דוכאו חלקית על ידי הדבש, פרט לחיידק הקנדידה אלבקינס. הדבש הניו-זילנדי מזן "מנוקה" היה האפקטיבי ביותר.
דבש מרפא מחלות חניכיים. מחקר ניו-זילנדי בחן את השפעות הדבש "המנוקה" והשפעתו המופלאה בהורדת חיידקי הפה, הפחתת דימומים ושיפור הדלקת.
דבש מיוחד זה מופק מפרחיו של שיח הנקרא Leptospermum Scoparium הנקרא גם שיח המאנוקה. שיח זה גדל בניו זילנד ובאזורים נידחים נוספים באוסטרליה. מחקרים הראו שלדבש המאנוקה שינם תכונות ריפוי רבות כגון: אנטיבקטריאלי, אנטיויראלי, אנטיאוקסידנט, אנטיספטי, אנטידלקתי ואנטי פטריתי. תכונות ההופכות אותו ליעיל במיוחד בטיפול במגוון בעיות רפואיות.
דבש המאנוקה הוא יחסית חדש וכיום נחשב בין 6 החומרים האנטיביוטיים והאנטי-נגיפיים הקיימים בטבע. גם האנטיביוטיקה המודרנית התחילה את דרכה, כחומר ריפוי טבעי ויעיל בהשמדת חיידקים, עד שתעשיית התרופות הניחה את ידיה על יצירה זו של הטבע והפכה אותה לסיוט, אשר גורמת למין האנושי צרות באותה המידה, כשם התועלת שהיא הייתה אמורה להביא. השימוש המופרז באנטיביוטיקה הוביל ליצירה של "חיידקי-על" שעמידים בפני כל התרופות מלבד החזקות ביותר, אשר תופעות הלוואי שלהן לעתים קרובות מסוכנות.
למרבה המזל, קיימים בטבע חומרים יעילים ביותר עם תכונות אנטי-חיידקיות ואנטי-נגיפיות, אשר מסוגלים להגן על גוף האדם, בטוחים לשימוש ובעלי יכולות ריפוי.
מלבד יתרונותיו הבריאותיים של הדבש הרגיל, לדבש המאנוקה יש רכיב הייחודי רק לו, והמכונה Unique Manuka Factor, או בקיצור UMF. בעוד בדבש רגיל, הרכיב האנטי-בקטריאלי נהרס בחום, ה- UMF עמיד בחום, ובעל פעילות אנטי-בקטריאלית עוצמתית ביותר. הוא מונע התרבות של חיידקים, אפילו עמידים ביותר, ואף קוטל אותם.
דבש המאנוקה שונה באופן משמעותי מכל דבש רגיל אחר. למרות שדבש רגיל מכיל חומר הנקרא hydrogen peroxide אשר לו יש תכונות אנטיספטיות אבל הוא מאבד את האפקטיביות שלו כאשר הוא בא במגע עם חום, אור, או דילול. דבש במאנוקה לעומת זאת מכיל עוד מספר רב של חומרים פעילים בעלי תכונות אנטיבקטריאליות והוא עמיד בחום. לדבש המאנוקה יש גם רכיב פעיל בעל תכונות אנטימקריביואליות הייחודי אך ורק לו, הנקרא Unique Manuka Factor (UMF) . הבדלים נוספים בין דבש המאנוקה לדבש רגיל הם: הוא היחיד המכיל Non Hydrogen Peroxide פעילות אנטיבקטריאלית. פעילות זו אינה מושפעת מאינזימים הקיימים בגוף המפרקים Hydrogen Peroxide. הוא יעיל במיוחד נגד זנים עמידים של חיידקים.
מחקרים הראו שדבש המאנוקה יעיל במיוחד במקרים הבאים:שימוש פנימי:
כאבי בטן, כיבי קיבה, כאב גרון, יעיל במיוחד נגד Staphylococcusaureus וStrephtococcus pyogenes , אולקוס, גזים, נפיחויות, כיב פפטי, מחסל הליקובטור פילורי, גסטריטיס, IBS ,Acid reflux, קוליטיס, דיורטיקוליטיס, אפטות, שפעת והתקררויות, שיעול, בעיות עיכולשימוש חיצוני:פצעים שלא מגלידים, כוויות, אקנה, פסוריאזיס, אקזמה, עקיצות של חרקים, דרמטטיס, פריחות שונות של אוג ארסי ואלון רעיל, פעילות אנטי פטרייתית ונוגד כאבים, שרירים תפוסים, דלקות גידים ועוד.
כולנו כבר שמענו סיפורים ואגדות רבים על הדבש. הדבש ידוע כבעל סגולות ויתרונות רפואיים רבים, ויש אינספור של ׳תרופות סבתא׳ שהומצאו במהלך השנים, במטרה לסייע ולטפל במחלות מסוגים שונים. דבש מפיקים מצמחים או פרחים כמו פרחי הדר, אקליפטוס, תמרים ועוד. יש הבדל משמעותי בין סוגי הדבש, אך כולם נחשבים לנוגדי בקטריות עוצמתיים ויעילים במיוחד. הדבש מסייע לעכב התפתחות של חיידקים מזיקים, ואף מקל בהחלמה מניתוחים וממחלות.
היחודיות של דבש המנוקה
דבש המנוקה הוא סוג של דבש ייחודי המופק מצמח הנקרא Leptospermum Scoparium, אשר גדל באזורים מסוימים באוסטרליה. האוסטרלים הם צרכני וחוקרי דבש ידועים והם מוצאים בדבש המנוקה יתרונות רבים. הייחודיות של הדבש הזה, בשונה מסוגי דבש אחרים, היא בכך שלמנוקה יש רכיב ספציפי המאפשר לו חסינות מלאה בחום. בכך, דבש מנוקה נחשב לפורמולה עוצמתית, המסייעת להילחם בהתפתחות של חיידקים אלימים במיוחד. כמו כן, דבש מנוקה יעיל בשמירה על יציבות של נוזלי הגוף, בשונה מסוגי דבש אחרים אשר האנזימים אותם הם מכילים, נוטים להתפרק. דבש מנוקה נחשב במקומות מסוימים בעולם כתרופה אנטיביוטית טבעית של ממש, ונחשב יעיל לטיפול בדלקות גרון, שיעולים חריפים, נלחם בחיידק הליקובקטר פילורי ועוד.
מה זה UMF?
הרכיב אשר מונע מדבש המנוקה להתחמם מכונה UMF, ראשי תיבות למילים Unique Manuka Factor. מחקרים רבים בוצעו על רכיב ה- UMFברחבי העולם, ונמצא כי העוצמות האנטי בקטראיליות שברכיב זה, מחזקות את המערכת החיסונית ואף תומכות במערכת העיכול. בנוסף, UMFמסייע לטיפול בבעיות עור כמו פצעים, כוויות, אקנה, פטריות וכו׳. הדבש עצמו מעניק לתאי העור שלנו רכיבים החיוניים לבריאותו כמו סוכרים, חלבונים וויטמינים, מה שמאפשר חידוש של רקמות התאים. דבש המנוקה נחשב לדבש בעל חיי מדף ארוכים, מאפשר לרפא פצעים וכיבים חיצוניים ואף מעלה את מצב הרוח. כמו כן, דבש המנוקה מאפשר סביבה חומצית, המונעת התפתחות מוגברת של חיידקים.
דבש מנוקה מומלץ לאנשים אשר עוסקים בספורט, זאת משום שהוא מכיל פרוקטוז המעניק אנרגיה זמינה בעת האימון. הדבש מאפשר פירוק איכותי של הסוכר המשתחרר לדם, במצבים בהם רמות הסוכר יורדות כמו למשל בעת פעילות גופנית.
אינדיקציות לשימוש בדבש:
• חיזוק מערכת החיסון, מניעה וטיפול במחלות חורף, מניעה וטיפול בדלקות גרון חוזרות (סטרפטוקוק), אפטות וכיבים בחלל הפה, הרפס, דלקות חניכיים, שפעת.
• כיבי קיבה, אולקוס, גזים ונפיחות, נוכחות של Helicobacter pylori
• בשימוש חיצוני - פצעים, כוויות, אקנה, אקזמה ובעיות עור נוספות.
• כיבים על העור ונגעים (לדוגמא, כתוצאה מסכרת), שאינם מגיבים לטיפול
קונבנציונאלי.
http://www.mrphbosem.com/

תגובות