יש כמה מזונות שיוכלו לסייע לכם לבלום את התהליך המעצבן הזה ואפילו לשקם נזקים שכבר נגרמו. כל מה שצריך לדעת על הקשר שבין תזונה לשיער,
סובלים מנשירת שיער או מהתקרחות מוקדמת? יש כמה מזונות שיוכלו לסייע לכם לבלום את התהליך המעצבן הזה ואפילו לשקם נזקים שכבר נגרמו. כל מה שצריך לדעת על הקשר שבין תזונה לשיער, ותפריט מנצח לשיער מלא ובריא
מזונות שמונעים קרחת עוד אין, אבל...
האם זה שכיח?
מאוד. 80% מהגברים יחוו נשירת שיער במהלך חייהם וכך גם 40% מהנשים. אחד מכל ארבעה גברים מתחיל לאבד שיער בתחילת שנות העשרים לחייו. בגיל 40 יחווה זאת אחד מכל שני גברים. הגילאים שבהם מתחילה התקרחות אצל גברים הם בטווח 18-40. אצל נשים התופעה מתחילה בשנות הארבעים לחייהן.
איך זה נראה?
ההתקרחות הגברית הטיפוסית נראית כהידללות של השיער בחלקה העליון של הקרקפת, וליד הרכות (ב"מפרצים"). ההתקרחות הנשית הנפוצה נראית כדלילות מפוזרת של השיער. אצל נשים אין התקרחות מלאה או מפרצים.
איך מרגישים?
אובדן של שיער יכול להיות מלווה בירידת הביטחון העצמי והדימוי העצמי, ולפעמים גם בתחושת חוסר אונים. נשים הרבה פעמים סובלות מתופעות אלה יותר. מהצד האחר, אין שום קשר בין כמה סקסי אתה לבין מצב השיער שלך. בינינו...
איך אני יודע/ת שיש לי נשירת שיער?
אין צורך בבדיקות, מספיק להסתכל על צורת הקרקפת. ישנם סולמות מיוחדים שהומצאו כדי לסווג את מידת ההתקרחות. בדרך כלל שמים לב לנשירת שיער בזמן המקלחת או סירוק הראש. אחת הבדיקות שניתן לבצע כדי לבדוק אם אתם סובלים מנשירת שיער משמעותית היא בדיקת "משיכת השיער": מושכים קווצת שיער (לא חזק מדי, לא לתלוש...) - אם בין האצבעות אתם מוצאים יותר מארבע-חמש שערות, מדובר בנשירה רצינית. בדיקה נוספת שניתן לבצע היא להסתכל על הכרית כשקמים בבוקר. אם מוצאים שם יותר משמונה שערות, מדובר גם כן בנשירה רצינית.
מה הסיבות?
אצל גברים הסיבה היא לרוב מצב הקרוי אלופציה אנדרוגנית (Androgenetic Alopecia) – זו בעצם ההתקרחות הגברית הטיפוסית. התקרחות זו מקורה בתורשה והורמונים. התורשה יכולה להגיע גם מצד האמא וגם מצד האבא, ולפעמים היא אף "מדלגת" דור. ההתקרחות הזו נגרמת, ככל הנראה, מרגישות (שמקורה גנטי) להורמון שנקרא דהידרוטסטוסטרון, שהוא נגזרת של ההורמון הגברי טסטוסטרון.
איך זה קורה?
זה תהליך כימי שבו אנזים שנקרא5-Alpha-Reductase המצוי בגוף הופך את ההורמון הגברי טסטוסטרון לדהידרוטסטוסטרון, שמניע את ההתקרחות.
למה זה חשוב לי לדעת את זה?
כי בהמשך נדבר על תרופה יעילה שפועלת בדיוק על התהליך הזה.
יש עוד סיבות להתקרחות?
כן. אלופציה אראטה (Alopecia Areata) היא סיבה נדירה הגורמת להתקרחות חמורה במיוחד. מדובר, ככל הנראה, במחלה אוטו-אימונית, שבה הגוף מזהה את השיער כחומר זר, תוקף אותו וכך נגרמת הנשירה.
אצל נשים נשירת השיער יכולה להיגרם גם מסיבה גנטית וגם מסיבות אחרות. אם הסיבה היא גנטית, מדובר למעשה גם באלופציה אנדרוגנית (הזהה להתקרחות הגברית בשם זה). גם כאן התורשה יכולה להגיע גם מצד האמא וגם מצד האבא. וגם כאן, לפעמים היא "מדלגת" דור. אצל נשים, בגיל המעבר, חלה ירידה ברמת ההורמון הנשי אסטרוגן, ואז באה לידי ביטוי הרגישות הגנטית להורמון דהידרוטסטוסטרון (אומנם הוא נגזרת של הורמון המין הגברי טסטוסטרון, אך הוא נמצא גם בנשים בכמויות קטנות).
אצל נשים יכולות להיות גם סיבות הפיכות להתקרחות
דיאטה חריפה.
הריון.
חוסר איזון של בלוטת התריס.
חוסר ברזל.
לחצים נפשיים.
תגובות לתרופות או לטיפולים כימותרפיים.
שינויי מזג אויר, במיוחד בסתיו ובחורף.
האם זה קשור למה שאני אוכל/ת?
אם עשית דיאטה חריפה, נשירת שיער היא תופעה נלווית. גם מחסור חמור בברזל עלול לגרום לנשירת שיער.
באיזה מזונות יש הרבה ברזל, אם אני רוצה להחזיר לעצמי את הברזל?
בעלים ירוקים, באגוזים ובזרעים, בדגנים מלאים, בקטניות, בירקות ירוקים, בפירות יבשים, בזיתים שחורים, בשוקולד (במיוחד מריר), בבשר, במיוחד בכבדים.
האם נשירת שיער קשורה למצב רוח שלי?
במצבי לחץ נפשי תיתכן נשירת שיער מוגברת.
כמה זמן זה נמשך?
אם הסיבה הפיכה, ברגע שמטפלים בגורם, המצב יחזור לקדמותו. אם מדובר באלופציה אנדרוגנית, מדובר בתהליך שיימשך, וללא טיפול אף יחמיר בעוצמתו.
אומגה 3 מצמחי מרפא. חומצות שומן רב בלתי רוויות (או בשמם המוכר יותר אומגה 3) חשובות למראה בריא של השיער ולחיזוקו. אומגה 3 נמצאת, בין היתר, באגוזי מלך ובזרעי פשתן.אך האומגה 3 הטובה ביותר הינה מצמח המרווה.רצוי ומומץ של "מרפא הבושם".
לסיכום:
נשירת שיער והתקרחות הן בעיות מאוד נפוצות שמטרידות המון אנשים (בעיקר גברים, אבל גם נשים). 80% מהגברים יסבלו מנשירת שיער במהלך חייהם וכך גם 40% מהנשים. אחד מכל ארבעה גברים מתחיל לאבד שיער כבר בתחילת שנות העשרים לחייו.
זה אולי מרגיש כמו גזירת גורל, אבל נשירת שיער נגרמת בגלל גורמים שונים: גנטיקה, הורמונים, מצב נפשי, חילופי מזג אוויר, מחלות כרוניות,תרופות, טיפולי שיער אינטנסיביים ועוד. בעוד שעל חלק מהגורמים האלה אנחנו ממש לא יכולים להשפיע, לפעמים יש לנו סיכוי לנצח את הנשירה.
ואפשר לטפל באופן טבעי תוך מתן דגש גופנפש ובצמחי מרפא המשולבים במוצרים באופן כללי.
להמלצות על טיפול טבעי כנסו כאן:
להצעה לטיפול אמיתי ומקיף בצמחי מרפא כנסו לכאן:
תגובות
הוסף רשומת תגובה